7 Ιουν 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ MuSci café: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

« Εκπαιδευτικές διαδρομές στη μουσική: νέοι τρόποι προσέγγισης της μουσικής εκπαίδευσης»



Ο οργανισμός Science View και η μουσική, διαδικτυακή κοινότητα MusicHeaven με  την υποστήριξη της πανευρωπαϊκής ανοιχτής, εκπαιδευτικής πλατφόρμας Open Discovery Space συνδιοργανώνουν το καλοκαιρινό MuSci café με θέμα τους νέους τρόπους προσέγγισης της μουσικής εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Τα MuSci café είναι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε cafe ή πολυχώρους, με στόχο να φανεί πως αλληλεπιδρά η Επιστήμη με τη Mουσική. Πρόκειται για συζητήσεις που στοχεύουν στην παραγωγή γνώσης και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με το συνδυασμό των δύο αυτών εννοιών έχοντας κάθε φορά μια συγκεκριμένη θεματολογία.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Polis Art café (ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ 5, ΑΙΘΡΙΟ ΣΤΟΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ,ΑΘΗΝΑ, 210 3249588) την 20η Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, στις 20.00.
Η Επίκουρη Καθηγήτρια κα. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου και η Μεταδιδακτορική ερευνήτρια κα. Αγγελική Τριανταφυλλάκη από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Τεχνολογίας Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας που θα παρουσιάσουν το Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό έργο: MIROR (Musical Interaction Relying on Reflexion).
Ο κ. Αντώνης Πλέσσας, μουσικό, συνθέτη, παραγωγό και εκπαιδευτή μουσικής τεχνολογίας θα κάνει μια διαδραστική παρουσίαση με θέμα: "Τέχνη & Τεχνολογία: Σκέψεις, θέσεις και προβληματισμοί στο κατώφλι μιας νέας εποχής".
Ο Αναπληρωτής Καθηγητής και μουσικός κ. Oded Ben Horin από το Haugesund University College, Faculty of Learning and Culture, Music department στο Stord της Νορβηγίας θα μας μιλήσει διαδικτυακά για την καινοτόμα εκπαιδευτική δράση Write a Science Opera, ενώ θα παρουσιαστεί η πανευρωπαϊκή ανοιχτή, εκπαιδευτική πλατφόρμα με κοινωνικό χαρακτήρα και πολύγλωσσο ψηφιακό περιεχόμενο “Open Discovery Space” από το Δρ. Σοφοκλή Σωτηρίου, υπεύθυνο του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανικής Αγωγής θα γίνει περιήγηση στην εκπαιδευτική δράση “Ακριτών Μουσική” στο πλαίσιο του Open Discovery Space από τον Καθηγητή Φλάουτου & Μουσικής Δωματίου κ. Πέτρο Στεργιόπουλο.
Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων και μετά το πέρας αυτών θα ακολουθήσουν ανοικτές συζητήσεις με το κοινό, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την αλληλεπίδραση με τους ομιλητές στα θέματα που θα συζητηθούν.
Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται εδώ.

H είσοδος στο Cafe είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επειδή ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος, είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται  στο http://www.scienceview.gr/contact, συμπληρώνοντας στο πεδίο «μήνυμα»:  MuSci Café.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου