29 Μαΐ 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στα  ΕΡΓΑ για  ΦΩΝΗ 
του ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ


Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα έργα για φωνή του Γιάννη Κωνσταντινίδη, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Φουαγιέ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., στη Θέρμη.

Στην εκδήλωση ο επίκουρος καθηγητής ιστορικής μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Γιώργος Σακαλλιέρος θα μιλήσει με θέμα:Γιάννης Κωνσταντινίδης/Κώστας Γιαννίδης: το ελληνικό τραγούδι στη δημιουργική πορεία ενός συνθέτη με δύο καλλιτεχνικές ταυτότητες".
Ο επίκουρος καθηγητής συστηματικής μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Κώστας Τσούγκρας θα μιλήσει με θέμα: "Η εναρμόνιση ελληνικών λαϊκών μελωδιών από τους M. Ravel και Γ. Κωνσταντινίδη.  Μια συγκριτική μελέτη".
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι Κορτέσσα Τσιφοδήμου (φωνή) και ο Στέφανος Ντιναπόγιας (πιάνο), θα παρουσιάσουν το έργο του Maurice Ravel: "Cinq Mélodies Populaires Grecques" και το έργο του Γιάννη Κωνσταντινίδη: "Τραγούδια της Αγάπης".
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση "4 Μικρασιάτικων Τραγουδιών για  Μικτή Χορωδία", του Γιάννη Κωνσταντινίδη από τη Μικτή Χορωδία της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.), υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού.




Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1903 και πέθανε στην Αθήνα το 1984. Από τις πιο διακεκριμένες προσωπικότητες της Ελληνικής Μουσικής του 20ου αι. 
Ήταν συνθέτης, πιανίστας και μαέστρος. Έχει γράψει συμφωνικά έργα , κομμάτια για πιάνο, μουσική δωματίου, και πολλά τραγούδια.




Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου