3 Απρ 2013


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ


Στα πλαίσια του Κύκλου Θεματικών Συζητήσεων στην Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, η Δανάη ΣτεφάνουΕπίκουρη Καθηγήτρια  Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. και ο Παναγιώτης ΚανελλόπουλοςΑναπληρωτής Καθηγητής  του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπ/σης του Παν/μίου Θεσσαλίας, 
παρουσιάζουν το βιβλίο του Μichael Nyman, «Πειραματική Μουσική»
την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ., 
στα γραφεία της Ε. Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος. 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, και σε συνεργασία με φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο με θέμα τον αυτοσχεδιασμό.


Το βιβλίο σκιαγραφεί την ανάδυση μιας, αγγλοαμερικανικής κυρίως, μουσικής παράδοσης που προέκυψε μέσα από τις ιδέες και τη μουσική του John Cage και διαφοροποιήθηκε ριζικά από το συντηρητικό αισθητικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής μεταπολεμικής αβανγκάρντ. Ο Michael Nyman συγκεντρώνει αυτές τις προσεγγίσεις και καταγράφει για πρώτη φορά την ιστορία τους σε μια ενιαία αφήγηση. To βιβλίο κυκλοφόρησε αρχικά το 1974 και επανεκδόθηκε το 1999, παραμένοντας μέχρι σήμερα η κύρια βιβλιογραφική πηγή για την ιστορία της πειραματικής μουσικής. 
Τη μετάφραση και την επιστημονική επιμέλεια έχει κάνει η Δανάη Στεφάνου, ενώ τη θεώρηση του  κειμένου, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Στο εργαστήριο αυτοσχεδιασμού, θα χρησιμοποιηθούν παρτιτούρες του βιβλίου «Πειραματική Μουσική». Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι καλό θα είναι να έρθουν με όργανα ή οτιδήποτε ηχογόνο αντικείμενο.

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου