16 Φεβ 2013

Διδασκαλία μουσικής με τον παραδοσιακό τρόπο ή με χρήση σημειογραφίας;

Αυτό και άλλα ερωτήματα απασχόλησαν τους συμμετέχοντες χτες το βράδυ,  στην πρώτη συνάντηση του κύκλου Θεματικών Συζητήσεων,  στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. με προσκεκλημένο τον καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Δημήτριο Θέμελη. 
Μέσα από μια γόνιμη συζήτηση, αναπτύχθηκαν οι διάφορες τάσεις στη διδασκαλία των μουσικών οργάνων, στην παραδοσιακή αλλά και στην Ευρωπαϊκή μουσική,διαχρονικά και παρουσιάστηκαν τα μοντέλα διδασκαλίας στην Ευρωπαϊκή μουσική από την ίδρυση των Ωδείων μέχρι σήμερα. 
Το ενδιαφέρον εστιάστηκε κυρίως στον τρόπο διδασκαλίας, που θα ωφελούσε το σπουδαστή της μουσικής, έτσι ώστε να αναπτύξει και να εξελίξει το ενδιαφέρον του στην εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου.
Σε μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα και με αρκετό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η πρώτη Θεματική Συζήτηση στην Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση και έδωσε την ευκαιρία στους προσκεκλημένους να εκφράσουν τις απόψεις τους και να θέσουν τους προβληματισμούς τους, ανοίγοντας νέα πεδία για τα ζητήματα που αφορούν στη Μουσική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου